today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η Βρετανία κλείνει τα λιμάνια της στα ρωσικά πλοία

Η Βρετανία διέταξε σήμερα τα λιμάνια της χώρας να μπλοκάρουν κάθε πλοίο που φέρει ρωσική σημαία ή πιστεύεται ότι είναι νηολογημένο, ανήκει ή ελέγχεται από οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με τη Ρωσία, καθώς ενίσχυσε την πίεση προς τη Μόσχα.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε σε επιστολή του προς όλα τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου ότι προετοιμάζονται περαιτέρω λεπτομερείς κυρώσεις κατά της ρωσικής ναυτιλίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο ναυτιλιακός κλάδος είναι θεμελιώδης για το διεθνές εμπόριο και πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας στον περιορισμό των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας και να λογοδοτήσει η ρωσική κυβέρνηση», ανέφερε στην επιστολή που αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο Σαπς είπε ότι στα ρωσικά πλοία δεν επιτρέπεται πλέον ο ελλιμενισμός στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι οποιοδήποτε σκάφος πιστεύεται ότι ανήκει, ελέγχεται, ναυλώνεται ή λειτουργεί από οποιοδήποτε άτομο που συνδέεται με τη Ρωσία θα πρέπει να του αποκλείεται η είσοδος.

Οποιοδήποτε πλοίο που εκμεταλλεύεται ένα «κατονομαζόμενο άτομο» ή οποιοδήποτε πλοίο που φέρει τη ρωσική σημαία ή είναι νηολογημένο στη Ρωσία πρέπει επίσης να αποκλειστεί.

«Θα επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου στον εντοπισμό ρωσικών πλοίων εντός του πεδίου εφαρμογής των παραπάνω και θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τα σχετικά λιμάνια όταν εντοπίζουμε πλοία που προορίζονται για λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των παραπάνω», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ