today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ολλανδία: Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο δράστης της ομηρείας σε κατάστημα

Ο δράστης της ομηρείας σε κατάστημα της Apple σε μια από τις κεντρικές πλατείες του Άμστερνταμ, ένας 27χρονος άνδρας που κατάγεται από την πόλη αυτή της Ολλανδίας, ζήτησε 200 εκ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα και διακομίστηκε «σοβαρά τραυματισμένος» σε νοσοκομείο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο όμηρος καθώς και τέσσερις άλλοι άνθρωποι που παρέμειναν κρυμμένοι στο κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα στη διάρκεια της ομηρείας είναι ασφαλείς και η υγεία τους είναι καλή, επιβεβαίωσαν οι αρχές του Άμστερνταμ χθες το βράδυ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ομηρεία διήρκησε περίπου πέντε ώρες στο κατάστημα αυτό που βρίσκεται στην πλατεία Λάιντσεπλέιν, στο κέντρο του Άμστερνταμ, τα καφέ και τα μπαρ της οποίας είναι γεμάτα ντόπιους και τουρίστες.

Η αστυνομία του Άμστερνταμ ενημερώθηκε χθες Τρίτη περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα) για μια πιθανή επίθεση ενόπλου σε ένα κατάστημα.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έγιναν στόχος πυροβολισμών με ένα αυτόματο όπλο, επεσήμανε ο επικεφαλής της αστυνομίας. Σύντομα οι δυνάμεις της τάξης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης της ομηρείας είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο, ενώ υπήρχαν φωτογραφίες που τον έδειχναν να φορά κάτι που έμοιαζε με γιλέκο με εκρηκτικά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο όπου στεγάζεται το κατάστημα της Apple κατάφεραν να φύγουν, όμως ο δράστης κράτησε όμηρο έναν 44χρονο Βρετανό πελάτη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο δράστης ζήτησε 200 εκ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα, απειλώντας ότι θα ανατινάξει το κτίριο.

Αμέσως οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν την πλατεία και ζήτησαν από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης να παραμείνουν κλεισμένοι στα καφέ.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Φρακ Παάου. Όμως τέσσερις δεν τα κατάφεραν και κρύφτηκαν στο ισόγειο.

Ο όμηρος ζήτησε νερό περίπου στις 22:30, έπειτα από συνεννόηση με την αστυνομία, στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα και άρχισε να τρέχει, ενώ σύντομα τον ακολούθησε ο δράστης της ομηρείας, τον οποίο χτύπησε ένα όχημα της αστυνομίας.

Η αστυνομία, με τη βοήθεια ενός ρομπότ, εξέτασε τον δράστη που κειτόταν στο οδόστρωμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν έφερε πάνω του εκρηκτικά», όπως ανακοίνωσε στο Twitter.

Στη συνέχεια τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ