today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό της επίσημης αγαπημένης

Οι γενιές των επιτυχιών εγκαινίασαν την πορεία προς τις επόμενες

Η επίσημη παρουσίαση της νέας πολύ σημαντικής χορηγικής συμφωνίας την ΕΟΚ, με τον ΟΠΑΠ να αποτελεί πλέον τον κεντρικό χορηγό και υποστηρικτή των ΕΘνικών ομάδων και του ελληνικού μπάσκετ συνολικά, είχε λάμψη… χρόνων και ιστορίας. Πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν προσφέρει κατά καιρούς πολύτιμες υπηρεσίες στο ελληνικό μπάσκετ και είχαν ενεργό συμμετοχή σε σημαντικές στιγμές, έδωσαν το παρόν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση και πρόσφεραν στιγμές αναμνήσεων και… υποσχέσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα εγκαινιάζεται μια πάρα πολύ σημαντική συνεργασία. Ο οργανισμός του ΟΠΑΠ σε όλους τους Έλληνες συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Ήταν ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού και με τη συνεργασία αυτή τιμά τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Πλέον συμπορευόμαστε και η συνεργασία αφορά σε όλο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ, με στόχο την ανάπτυξή του και να μπει μέσα σε όλη την κοινωνία. Κάθε ελληνική οικογένεια θέλει να αγκαλιαστεί από το μπάσκετ. Οι αξίες και οι αρχές μας ταυτίζονται με αυτές του ΟΠΑΠ και όταν αυτό συμβαίνει είμαστε πιο δυνατοί. Ελπίζω για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια να είμαστε μαζί, να βγούμε ξανά στους δρόμους για τις εθνικές ομάδες, αλλά και για να κάνουμε κάθε παιδί να ονειρευτεί για το άθλημα».

Η υπεύθυνη του μπάσκετ Γυναικών στην ΕΟΚ, Άννυ Κωνσταντινίδου, ανέφερε με τη σειρά της: «Όλοι προσδοκούμε αυτή η συνεργασία να μακροημερεύσει και να συνοδευτεί από επιτυχίες. Η ΕΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΟΠΑΠ που θα γίνει ο νέος μας συμπαίκτης στις εθνικές ομάδες. Είναι μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος. Κοινή στόχευση είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ με την κοινωνική προσφορά. Θα υπάρξει πλήθος κοινωνικών δράσεων και εξυπακούεται ότι επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί αυτή η συνεργασία με νέες αθλητικές διακρίσεις. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη και θέλουμε να τους παρέχουμε όλα τα εχέγγυα. Είμαστε βέβαιοι πως μαζί με τον ΟΠΑΠ θα ζήσουμε τις νέες επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κος Γιαν Κάρας, τόνισε: «Αναμφίβολα, ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού. Για την ακρίβεια, ο αθλητισμός είναι μέρος του DNA μας. Το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς ο ΟΠΑΠ έχει δώσει το «παρών» σε πολλές ιστορικές στιγμές για το άθλημα στην Ελλάδα.

Σήμερα, η σύνδεση μας με το μπάσκετ γίνεται ακόμα πιο ισχυρή. Ως Χρυσός Χορηγός της
Ομοσπονδίας, ο ΟΠΑΠ θα σταθεί με υπερηφάνεια στο πλευρό των Εθνικών Ομάδων, σε όλα τα επίπεδα, μέσα και έξω από τα παρκέ».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κος Οδυσσέας Χριστοφόρου, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ να διατηρηθεί στην ελίτ του αθλήματος διεθνώς. Ταυτόχρονα, φιλοδοξία μας είναι η συνεργασία αυτή να ξεπεράσει τα στενά όρια μιας χορηγικής σχέσης. Ο ΟΠΑΠ είναι μια
εταιρεία με ενεργή παρουσία σε όλη τη χώρα, καθώς και ο «πρωταθλητής» της κοινωνικής προσφοράς.

Είμαστε, λοιπόν, πολύ χαρούμενοι που η ΕΟΚ και οι Εθνικές Ομάδες θα αγκαλιάσουν τις κοινωνικές πρωτοβουλίες μας – και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη νέα γενιά».

Παρόντες ήταν θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ. Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Σταυρόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιώργος Σιγάλας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Καλαϊτζής, Κώστας Παταβούκας, Γιάννης Καλαμπόκης, Βασίλης Σούλης, Νίκος Λινάρδος, Γιάννης Μπουρούσης, Θοδωρής Παπαλουκάς αλλά φυσικά και οι Δήμος Ντικούδης και Ευθύμης Ρεντζιάς, που είναι μέλη της διοίκησης της ΕΟΚ.

Από την Εθνική Ανδρών παρόντες ήταν ο υπεύθυνος της ομάδας Νίκος Ζήσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Μανωλόπουλος και από πλευράς παικτών οι Δημήτρης Αγραβάνης, Μιχάλης Λούντζης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ