today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Εγγυώμαι την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στον χουλιγκανισμό

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε παράνομους συνδέσμους θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Αστυνομία είχε εξαιρετική συνεργασία με την Ομοσπονδία του Μπάσκετ και 4 αθλητικούς συλλόγους, οι οποίοι συνέδραμαν πάρα πολύ θετικά και απόλαυσαν όλοι οι Έλληνες ένα καταπληκτικό θέαμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς και στο ντέρμπι ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ, κάτι που τον πείθει ότι έχει χτυπήσει καμπανάκι στους φιλάθλους.

«Έχουμε περάσει σε μία νέα φάση, σε μία επόμενη σελίδα και είναι εδώ για να στηρίξουν τα μέτρα, τα οποία όλοι μαζί θα τα υλοποιήσουμε για να μην θρηνήσουμε ξανά κανέναν Άλκη. Ως πατέρας δύο παιδιών και ως φίλαθλος το εύχομαι. Ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μέλος αυτής της κυβέρνησης το εγγυόμαστε», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με την έξαρση του χουλιγκανισμού που διαπιστώθηκε τα τελευταία χρόνια ο υπουργός είπε: «Ήταν η πιο ιδιόμορφη περίοδος που έχουμε περάσει στη ζωή μας. Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω και έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες μορφές βίας. Έχουμε έξαρση ενός νέου χουλιγκανισμού σε πολύ νεαρές ηλικίες, έχουμε ενδοοικογενειακή βία, παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία είναι εδώ και αντιδρά με ένα πάρα πολύ συγκροτημένο και αποφασιστικό και αποτελεσματικό σχέδιο. Τις τελευταίες 15 ημέρες έγιναν 575 έλεγχοι και έκλεισαν 67 σύνδεσμοι χούλιγκαν».

Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Θα θέλαμε όλοι να ζει ο Άλκης, να μην έχει γίνει τίποτα τόσο τραγικό που να μας φέρνει σε αυτήν τη θέση, όμως οφείλουμε έστω και τώρα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή την ιστορία. Πιστεύω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά. Η αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης δεν κρίνεται στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Είπαμε θα κλείσουμε τους συνδέσμους των χούλιγκαν και τους κλείσαμε. Σήμερα ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού ότι αναστέλλεται η λειτουργία αυτών των συνδέσμων μέχρι τα τέλη Ιουλίου και ιδρύονται νέοι όμιλοι, λέσχες φίλων των ομάδων, οι οποίες θα έχουν ως κέντρο και ως γραφεία την ίδια την έδρα της ομάδας. Δηλαδή περνάει πλέον η ευθύνη στην ομάδα. Και όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι, όποιος σκεφτεί να συμπεριφερθεί με βίαιο τρόπο, μέσα ή έξω από το γήπεδο, ξέρει ότι η ποινή του είναι μεγαλύτερη και φτάνει στα 5 χρόνια. Ξέρει ότι δεν θα βγει από τη φυλακή, γιατί δεν υπάρχει καμία αναστολή. Επομένως, έχει έρθει η ώρα, όλοι ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα, ανεξάρτητα από οπαδική προτίμηση να βάλουμε πλάτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε τέλος στη βία, τέλος στο χουλιγκανισμό. Είναι γιορτή, δεν είναι πόλεμος ο αθλητισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ