today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Novartis: Προθεσμία για να απολογηθεί στις 11 Μαρτίου έλαβε o K.Βαξεβάνης

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προσήλθε σήμερα ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να απολογηθεί αναφορικά με την υπόθεσης της Novartis, αλλά ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία.

Ειδικότερα, ο κ. Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του, Γιάννη Μαντζουράνη, και Βασίλη Καπερνάρο, προσήλθε σήμερα στο Άρειο Πάγο μετά από κλήση που είχε λάβει από την κ. Αλεβιζοπούλου για απολογία. Ο δημοσιογράφος ζήτησε νέα προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία, την οποία και έλαβε. Έτσι θα προσέλθει πάλι στο ανακριτικό γραφείο την 11η Μαρτίου 2022.

Ο κ. Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Βαξεβάνη σχετίζονται με φερόμενη παρασκηνιακή ανάμειξή του στη σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας του, προκειμένου να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ήδη από τις δικαστικές Αρχές απαλλαγεί.

Κατά την αποχώρησή του από τον ‘Αρειο Πάγο κ. Μαντζουράνης, δήλωσε ότι «προκειμένου να μη γίνει σφαγή δικαιωμάτων κατηγορουμένου ζητήθηκε μια σύντομη αναβολή, καθώς πρόκειται να μελετηθούν 300.000 σελίδες» και προσέθεσε ότι «ευτυχώς δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο από την ανακρίτρια».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι από το 2016 το FBI είχε αναφέρει στην κ. Ράικου -και από το 2017 στην κ Τουλουπάκη- ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Καπερνάρος αναφέρθηκε στην προθεσμία που δόθηκε στον κ. Βαξεβάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ