today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Με το δεξί στην Μασσαλία ο Τσιτσιπάς

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους προημιτελικούς του τουρνουά της Μασαλίας, επικρατώντας 6-4, 7-6 (4) του Γάλλου, Ουγκό Γκαστόν (νο68 στον κόσμο), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Το νο1 του ταμπλό (Στέφανος Τσιτσιπάς) δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, παρότι ο νεαρός Γάλλος ήταν αξιόμαχος και κατάφερε να «πάει» το ματς στο τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ. Στην επόμενη φάση ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το Ρώσο Ρομάν Σαφιούλιν (νο163).

Με τον πατέρα του στο πλευρό του και μετά την ήττα του στον τελικό του Ρότερνταμ από τον Φελίξ-Οζέ Αλιασίμ, ο Τσιτσιπάς συνάντησε αντίσταση στο δεύτερο σετ, αλλά εκεί που έπρεπε έβγαλε αντίδραση και πέρασε στην επόμενη φάση του 250αριού τουρνουά.

Η σημερινή ήταν η 49η αναμέτρηση του Έλληνα πρωταθλητή απέναντι σε Γάλλο τενίστα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 30-19. Από το 2021, μάλιστα, και μετά έχει κατακτήσει τις 9 από τις 10 συνολικά αναμετρήσεις του. Η μία και μοναδική ήττα του σημειώθηκε στο ίδιο τουρνουά (Μασσαλία) από τον Πιερ Ουγκ Ερμπέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ