today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Στο Ισραήλ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Η Πελόζι επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, έφτασε σήμερα στο Ισραήλ επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας του Κογκρέσου και επανέλαβε την “αδιασάλευτη” στήριξη της χώρας της στην ασφάλεια του Ισραήλ.

“Είμαστε ενωμένοι στη μάχη κατά του τρόμου που εγείρει το Ιράν και η πυρηνική του ανάπτυξη”, δήλωσε η Πελόζι μιλώντας στην Κνεσέτ.“Είναι μια απειλή για τον κόσμο. Η εγγύτητα του Ισραήλ στο Ιράν αποτελεί απειλή για όλους μας και ευθύνη όλων μας”, πρόσθεσε.

Παράλληλα η Πελόζι επεσήμανε ότι ελπίζει η Γερουσία να εγκρίνει “πολύ γρήγορα” την επιπλέον χρηματοδότηση που ενέκρινε τον Σεπτέμβριο η Βουλή των Αντιπροσώπων για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλους, το οποίο χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να αναχαιτίζει τις ρουκέτες που εκτοξεύουν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κνεσέτ Μίκι Λεβί δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι ευγνώμον για την μάχη της Πελόζι για την ασφάλειά του και την ευχαρίστησε κυρίως για την έγκριση της επιπλέον χρηματοδότησης για τον Σιδηρό Θόλο.

Η επίσκεψη της Πελόζι και των Αμερικανών γερουσιαστών πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντασης μεταξύ Παλαιστίνιων και Εβραίων εποίκων με επίκεντρο τη συνοικία Σέιχ Τζάρα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ στη λύση των δύο κρατών “η οποία διευκολύνει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Ισραήλ, των Παλαιστίνιων και των γειτόνων τους”.

Η Πελόζι πρόκειται να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα αύριο Πέμπτη, αλλά στο πρόγραμμά της δεν περιλαμβάνεται μια επίσκεψη στη Γάζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ