today-is-a-good-day
13 C
Athens

Α.Μ.Ασημακοπούλου: Ποια είναι η “κόκκινη γραμμή” για να αντιμετωπίσει η ΕΕ τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας;

Στις «νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας» αναφέρθηκε στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, παρουσία του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην ομιλία της, η κ. Ασημακοπούλου, αφού εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, έκανε λόγο για τις πρόσφατες «απίστευτες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, τις οποίες καταδικάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες, όπως είπε, «κινούνται στο όριο του παραλόγου».

Επίσης, κατήγγειλε την πρόσφατη «πράξη σπίλωσης και αλλοίωσης του θρησκευτικού χαρακτήρα, μίας ακόμα ιστορικής ορθόδοξης εκκλησίας, της Μονής της Παναγίας Σουμελά», με το διαφημιστικό σποτ που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Μονής, αλλά και τις νέες προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που σημειώνουν ότι «μετά το διαφημιστικό σποτ στον προαύλιο χώρο της Μονής οι τουρκικές αρχές έχουν αδειοδοτήσει γύρισμα χολιγουντιανής ταινίας, αυτή τη φορά, στο εσωτερικό της Μονής».

Καταλήγοντας, και απευθυνόμενη στον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, είπε: «Αναρωτιέμαι λοιπόν, κ. Μπορέλ, ποια είναι η “κόκκινη γραμμή”, ποιο είναι το όριο, για να αντιμετωπίσει επιτέλους η ΕΕ πιο γενναία και αποτελεσματικά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της, εναντίον των κρατών μελών της, του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ