today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ουκρανία και ενέργεια στο επίκεντρο της επικοινωνίας Φον ντερ Λάιεν με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Η κατάσταση στην Ουκρανία και το ενεργειακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας που είχε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Κισίντα Φούμιο.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη συνεπή στήριξη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και επισήμαναν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε στενό συντονισμό για την προώθηση της αποκλιμάκωσης σημειώνει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας για τις ανησυχίες για την έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανέφερε ότι εκτιμά το γεγονός της αποστολής LNG στην Ευρώπη που αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι αποφάσισε να μοιραστεί το πλεόνασμα LNG με την Ευρώπη για να δείξει αλληλεγγύη με συμμάχους και ομοϊδεάτες εταίρους που μοιράζονται αξίες. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια.

Οι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Κισίντα Φούμιο συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα στην εφαρμογή της πρωτοβουλίας EU Global Gateway και συμφώνησαν να ενισχύσουν και να προωθήσουν τη συνεργασία Ιαπωνίας-ΕΕ σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, ενόψει της επόμενης συνάντησης κορυφής Ιαπωνίας-ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ