today-is-a-good-day
13 C
Athens

Δ.Βίτσας: Η Αριστερά δεν χρειάζεται επιβεβαίωση του πατριωτισμού της από κανέναν

«Η Αριστερά δεν χρειάζεται επιβεβαίωση του πατριωτισμού της από κανέναν», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

 

«Ψηφίζουμε θετικά υπέρ της απόκτησης των φρεγατών, των τορπιλών και των excess materials, ενώ θα καταψηφίσουμε την απόκτηση των 6 επιπλέον Rafale», είπε ο Δημήτρης Βίτσας και πρόσθεσε: «Από πού και ως πού είναι “αμφίσημη” η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Είστε ευχαριστημένοι εσείς οι βουλευτές της ΝΔ με την απόκτηση των 6 επιπλέον Rafale; Φέτος μάθατε ότι χρειάζονται 24 Rafale για το σχηματισμό μιας μοίρας; Ξεχνάτε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για το μεγάλο κόστος των φρεγατών και που γι αυτό το λόγο θα έπρεπε να στραφούμε στην αγορά των Rafale;».

 

Σε αυτό το χώρο, είπε ο Δημήτρης Βίτσας, «όλοι εμείς θα πρέπει να στεκόμαστε στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης γιατί, ούτε στρατηγοί, ούτε ναύαρχοι αλλά ούτε και πτέραρχοι είμαστε».

 

Βλέποντας το σύνολο της κατάστασης, πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να διατεθούν τα συγκεκριμένα χρήματα για αυτό το σκοπό (για τα 6 επιπλέον Rafale), χωρίς να υπολείπεται κατά τι η εθνική μας ασφάλεια, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε, για τη στάση που τηρεί το κόμμα του:

 

«Παρόλο που γνωρίζαμε τι ακριβώς παραλάβαμε το 2015, για λόγους ευθύνης, δεν ήρθαμε να σπεκουλάρουμε στη Βουλή πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Δεν χρησιμοποιήσαμε τέτοιο “όπλο” απέναντι στον πολιτικό μας αντίπαλο. Να είναι καθαρό λοιπόν ότι δεν χρειαζόμαστε καμία επιβεβαίωση του πατριωτισμού μας από κανέναν και ιδιαίτερα από τη Δεξιά. Η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, δεν ήταν απλά παρούσες στους εθνικούς κινδύνους, αλλά ήταν και στην πρώτη γραμμή των αγώνων». Υπάρχουν χιλιάδες αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες, ακόμα και πατριώτες δεξιοί, με πρώτους τους κομμουνιστές, που στις δύσκολες συνθήκες πρόταξαν τα στήθη τους, είπε ο Δημήτρης Βίτσας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο νόμος που κατέθεσε, αποτελεί μνημείο κακής νομοθέτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ