today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Πρόεδρος Ζελένσκι: Το Κίεβο θα συνεχίσει να επιδιώκει την ένταξη του στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την απόφαση δυτικών χωρών,να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Κίεβο στη δυτική Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επιδιώκει τον στόχο της για ένταξη στο ΝΑΤΟ παρά την οργή της Ρωσίας και τις επιφυλάξεις μερικών δυτικών χωρών.

«Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι και πολλοί ηγέτες υπαινίσσονται στην Ουκρανία ότι είναι δυνατόν να μην διακινδυνεύσουμε, να μην θέτουμε συνεχώς το θέμα της μελλοντικής συμμετοχής στη συμμαχία, επειδή αυτοί οι κίνδυνοι συνδέονται με την αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε στον δρόμο που επιλέξαμε».

Ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέχεια χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την απόφαση ορισμένων δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Κίεβο στη δυτική Ουκρανία.

“Είναι μεγάλο λάθος, αλλά είναι δική τους απόφαση, να μεταφερθούν ορισμένες πρεσβείες στη δυτική Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι ενωμένη και αν συμβεί κάτι, θα συμβεί παντού” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ