today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Α.Τσίπρας: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” στη λειτουργία της

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ