today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Μπ.Τζόνσον: Επικεντρώνεται στις εντάσεις μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας

Η προσοχή του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον δεν θα αποσπαστεί από το να επικεντρωθεί στις εντάσεις που επικρατούν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας από ένα ερωτηματολόγιο της αστυνομίας, που του εστάλη, σχετικά με τα πάρτι κατά τη διάρκεια των λοκντάουν στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, είπε σήμερα ένα μέλος της κυβέρνησής του.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επικοινωνεί με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι, προκειμένου να εξηγήσουν την εμπλοκή τους, Χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε το ερωτηματολόγιο και θα το απαντήσει, όπως του έχει ζητηθεί.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός θα συμπληρώσει αυτό το ερωτηματολόγιο και θα το επιστρέψει στη Μητροπολιτική Αστυνομία όπως οφείλει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Χίπεϊ στην τηλεόραση του BBC.

«Όμως, δεν πιστεύω ούτε στιγμή ότι θα του αποσπάσει την προσοχή από το να ηγηθεί της διεθνούς απάντησης σε μια εποχή οξείας γεωπολιτικής κρίσης», συμπλήρωσε.

«Θα διαβάζει κάποιες πραγματικά αποκαλυπτικές ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών όλη την ημέρα, κάθε ημέρα. Εκείνος και η κυβέρνησή του βρίσκονται τώρα σε μια πολύ τακτική ρουτίνα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και της ομάδας COBRA», είπε.

Η αστυνομία ερευνά 12 πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ, αφότου μια εσωτερική έρευνα κατέδειξε ότι το προσωπικό του Τζόνσον είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ο Βρετανός ηγέτης είχε παραστεί κι ο ίδιος σε κάποια από τα πάρτι.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ