today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του Κ.Φραγκογιάννη στα Σκόπια

Η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο των συζητήσεων του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους των Σκοπίων, κατά τη διήμερη, χθες και σήμερα, επίσκεψη εργασίας του στα Σκόπια.

Ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον νέο πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι (Dimitar Kovachevski), στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, μεταφέροντας τη στήριξη της Ελλάδας στις ενταξιακές προσπάθειες της γειτονικής χώρας και τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπίων.

Την αναγκαιότητα εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών και στις συναντήσεις του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων για ευρωπαϊκά θέματα Μπόγιαν Μάριτσιτς (Bojan Marichic) και την υφυπουργό Εξωτερικών, Φατμίρε Ισάκι (Fatmire Isaki), εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει κάθε είδους στήριξη στις ενταξιακές προσπάθειες των Σκοπίων, καθώς και τεχνογνωσία για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Στις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης της γειτονικής χώρας- τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για την Οικονομία και τις Επενδύσεις, Φατμίρ Μπιτίκι (Fatmir Bytyqi), τον υπουργό Οικονομικών, Φατμίρ Μπεσίμι (Fatmir Besimi) και τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι (Kreshnik Bekteshi), αναπτύχθηκαν πτυχές της θετικής ατζέντας στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σκοπίων, καθώς και προοπτικές διεύρυνσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση με την ηγεσία της τράπεζας Stopanska – του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας – συζητήθηκε ο ρόλος του τραπεζικού τομέα στην ανάπτυξη της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ