today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Ελ.Λύση: Η υπόθεση της “Λίστας Πέτσα” δείχνει την κουλτούρα της κυβέρνησης

«Η υπόθεση της “λίστας Πέτσα” για την καμπάνια “Μένουμε στο Σπίτι” δείχνει την κουλτούρα και το DNA της κυβέρνησης της ΝΔ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, μιλώντας κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος»

Ο κ. Χήτας, τόνισε πως «ο τίτλος “λίστα Πέτσα” θα μείνει στην Ιστορία» καθώς «πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη… και ο λαός σας πήρε χαμπάρι» και πρόσθεσε πως «είστε μια κυβέρνηση που πιστεύει πως με το να μοιράζει δεξιά και αριστερά τα λεφτά του ελληνικού λαού μπορεί να κάνει τα πάντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης υπογράμμισε πως «η Ελλάδα μπορεί να μην έχει χρήματα για να στηρίξει το ΕΣΥ, για τους αγρότες και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, για να στηρίξει την Παιδεία μας» αλλά «έχετε χρήματα για να ταΐζετε τα ΜΜΕ και αυτό είναι τραγικό!» και προσέθεσε: «Δεν καταργείτε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, δεν προχωράτε σε μειώσεις φόρων γιατί λέτε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Για να ταΐζετε όμως τα ΜΜΕ υπάρχει μπόλικος δημοσιονομικός χώρος». «Θέλετε», είπε, «τα ΜΜΕ να υμνούν εσάς και να αποκλείουν όλους τους υπόλοιπους που σας κάνουν αντιπολίτευση», θέλετε να «δίνετε στα ΜΜΕ οδηγίες».

Επέκρινε τον τρόπο επιλογής της εταιρείας που έκανε τη διανομή της καμπάνιας, αλλά και τον τρόπο που δόθηκε σε μέσα αυτή η διαφήμιση σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες και εξόφθαλμες κατανομές ανάλογα εάν το μέσο ήταν «λιβανιστήρι» ή όχι της κυβέρνησης.

Ο κ. Χήτας υποστήριξε ότι «η λίστα Πέτσα δεν ήταν “μια και τελείωσε” αλλά είναι εδώ και σήμερα καθώς συνεχίζει η κρατική διαφήμιση και τα πακέτα να πηγαίνει σε Μέσα που λιβανίζουν την κυβέρνηση». Αυτό είπε «είναι αντιδημοκρατικό», «έχετε εξευτελίσει το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

Σχετικά με την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, σχολίασε πως «αυτές ήταν που έδιναν γκανιάν τον Ανδρέα Λοβέρδο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και είναι αυτές οι ίδιες δημοσκοπήσεις που προεκλογικά έδιναν την Ελληνική Λύση στο 2,3% και πήραμε 4%, και είναι οι ίδιες που κάθε δύο ώρες δίνουν στο ΚΙΝΑΛ δύο ποσοστιαίες μονάδες!» Και αναρωτήθηκε: «Οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι που μας λέτε ότι ανεξάρτητες και όχι ελεγχόμενες ή κατά παραγγελίες;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κατέληξε λέγοντας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «το ταξίδι σας τελείωσε, τελειώνετε και θα σκάσετε σαν φούσκα και μάλιστα θα κάνετε και κρότο, με όσα ΜΜΕ και εάν χρηματοδοτήσετε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ