today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στερώντας από τους επιβάτες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται

«Το υπουργείο εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την εφαρμογή ευρωπαϊκών Κανονισμών, στερώντας από τους επιβάτες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται», επισημαίνουν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, με επικεφαλής τη Θ. Πέρκα, απευθύνουν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι υπάρχει πλήθος διαμαρτυριών από επιβάτες της γραμμής Φλώρινα-Θεσσαλονίκη-Φλώρινα για μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων και σημειώνουν ότι στο τέλος του 2019 και για 5 χρόνια, με σχετικό έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, δόθηκε εξαίρεση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις πολύ σοβαρές υποχρεώσεις του Κανονισμού 1371/2007 για τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών.

«Ως αποτέλεσμα της εν λόγω εξαίρεσης, οι επιβάτες δεν δικαιούνται αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης δρομολογίου. Κάτι που όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της πρόσφατης κακοκαιρίας “Ελπίς”, όπου 700 περίπου επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι οποίοι -αν και η εταιρία και το υπουργείο δεν τους ενημέρωσε, ως όφειλε- με βάση άρθρα του Κανονισμού που αφορούν στην ευθύνη της εταιρίας σε περίπτωση θανάτου επιβατών, τραυματισμού ή και προσβολής της ψυχικής ακεραιότητας, δικαιούνται αποζημίωση και μάλιστα πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ