Σκευωρία Novartis: Καλείται σε απολογία ως κατηγορούμενη η Ελένη Τουλουπάκη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ενέργειες της Εισαγγελίας προκειμένου να διαλευκανθεί το μεγάλο σκάνδαλο της σκευωρίας της Novartis που αποτελεί μία από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μετά την κλήση του κ. Βαξεβάνη,  έλαβε  κλήση προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενη η κα Ελένη Τουλουπάκη στην οποία  έχει ασκηθεί δίωξη μετά τις αναφορές των τέως πρωθυπουργών και των πολιτικών προσώπων των οποίων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν, αλλά και τις καταθέσεις πρώην προϊσταμένων της οι οποίοι την κατονομάζουν για την εμπλοκή της στη σκευωρία.

Ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου  η κα Τουλουπάκη να λάβει κλήση για να απολογηθεί.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι με το που έλαβε την επίσημη κλήση σε απολογία, η κ. Τουλουπάκη επέλεξε να στείλει τη δήλωσή της και την αντίδρασή της μόνο στα μέσα που ανήκουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή στην Αυγή και στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ μια αναφορά της στην κατάληξη της δήλωσής της, φαίνεται να δείχνει προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας την φράση του πρώην πρωθυπουργού “μέχρι τέλους”.

Στη  δήλωσή της η Ελένη Τουλουπάκη, υποστηρίζει ότι ενήργησε με «γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον» και ότι δεν φοβάται τίποτα. Επίσης όπως ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή που ερεύνησε την υπόθεση δέχτηκε, τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι εισαγγελείς ακραίες συκοφαντικές επιθέσεις και πιέσεις κάθε είδους

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή της:

«Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής ενός τεράστιου διεθνούς σκανδάλου στην αποκαλούμενη ως «σκευωρία Novartis». Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεχθήκαμε ακραίες συκοφαντικές επιθέσεις και πιέσεις κάθε είδους, προκειμένου να παρακωλυθούμε στο έργο μας και να καταστούμε εν τέλει οι ίδιοι κατηγορούμενοι, ως τάχα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της συντεταγμένης και οργανωμένης αυτής προσπάθειας εναντίον μας, καταπατήθηκε κάθε έννοια του κράτους δικαίου και διάκρισης των εξουσιών, μεταξύ άλλων, με ωμές παρεμβάσεις πολιτικών στο ανώτατο επίπεδο, που προεξοφλούσαν το αποτέλεσμα ήδη από την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης και που, δυστυχώς, οι δικαστικές εξελίξεις δείχνουν απλά να τις επικυρώνουν.

Ως απάντηση στη θεσμική εκτροπή και έκπτωση, εγώ και οι συνυπηρετήσαντες με εμένα εισαγγελείς, παραμείναμε αταλάντευτα πιστοί στο Σύνταγμα και επιτελέσαμε το καθήκον μας, με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προσηλωμένοι στην αναζήτηση της αλήθειας και στην απόδοση του δικαίου, όπως οφείλαμε να κάνουμε. Οι κατήγοροί μας γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι διωκόμαστε ακριβώς γι΄ αυτό.

Σήμερα καλούμαι από την ελληνική δικαιοσύνη να απολογηθώ ως κατηγορούμενη . Για εμένα λοιπόν αυτή η κλήση προς απολογία είναι τίτλος τιμής. Τίτλος αναγνώρισης ότι ενήργησα με γνώμονα την αλήθεια για το δημόσιο συμφέρον, ότι δεν υπέκυψα σε πιέσεις, ότι ανέδειξα και εγώ για την πατρίδα μου το σκάνδαλο, το οποίο κόστισε τόσο ακριβά στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε χιλιάδες ανθρώπους που στερήθηκαν το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Είμαι πεπεισμένη για την δικαίωση άλλωστε η εντιμότητα και η ακεραιότητα είναι ιδιότητες αυθύπαρκτες δεν ετεροπροσδιορίζονται.

Ως γνήσιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μου , της Κρήτης, «δεν φοβάμαι τίποτα», έχω την ελπίδα μου στο Θεό και γι αυτό είμαι ελεύθερη. Μου αρκεί που επιτέλεσα τον καθήκον μου στο ακέραιο. Αυτή η βεβαιότητα και η ηρεμία θα είναι το οριστικό ζητούμενο για τους αληθινούς σκευωρούς που ήδη ατενίζουν την ιστορική καταδίκη τους. Αντίθετα η δική μου μόνη απάντηση και ακλόνητη θέση είναι η δέσμευσή μου, ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ την αλήθεια και το δίκαιο, με σθένος, πραγματικά «μέχρι τέλους».