today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Χιλή-Covid-19: Ξεκινάει η εκστρατεία χορήγησης της 4ης δόσης για τους άνω των 55 ετών

Η Χιλή ξεκίνησε σήμερα την εθνική εκστρατεία της για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία θα δίνεται, σε πρώτη φάση, στους πολίτες ηλικίας άνω των 55 ετών, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων.

Σε αυτήν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία λαμβάνουν την τέταρτη δόση από τις 10 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινιέρα, 72 ετών, προώθησε την έναρξη αυτής της εκστρατείας λαμβάνοντας μια τέταρτη δόση, κατά τη διάρκεια των διακοπών του, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Για να προστατευτούμε, ακολουθήσαμε μια στρατηγική από την πρώτη ημέρα, η οποία συνίσταται στο να προλαμβάνουμε, να έχουμε προβάδισμα προκειμένου ο κορονοϊός να μην μας καταλάβει εξαπίνης», είπε σε δημοσιογράφους.

Η Χιλή ξεκινά αυτήν την εκστρατεία, την ώρα που η χώρα σπάει ένα μετά το άλλο τα ημερήσια ρεκόρ μολύνσεων. Σήμερα κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα.

Στη Χιλή, το 89,6% του πληθυσμού ηλικίας 3 ετών και άνω έχει λάβει δύο δόσεις ή ένα μονοδοσικό εμβόλιο και το 73,9% έχει κάνει μια τρίτη δόση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ