today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Διεργασίες για επιστροφή στο ΚΙΝΑΛ Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Νασιώκα

Σενάρια για  επιστροφή στο ΚΙΝΑΛ της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιώργου Φλωρίδη αλλά και του Έκτορα Νασιώκα κυκλοφορούν  στο παρασκήνιο της Χαριλάου Τρικούπη,  με αφορμή την ανασυγκρότηση του κόμματος που είναι σε εξέλιξη, μετά την αλλαγή ηγεσίας. Ενώ ξεχωριστό «κεφάλαιο» αποτελεί ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Του Κώστα Πασίση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα προαναφερόμενα στελέχη, κρατώντας «ζεστό» το θέμα του «επαναπατρισμού» τους.

Ωστόσο, όπως τονίζεται, εκατέρωθεν τίποτε δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, με την πρώην Επίτροπο και τη λοιπή «παρέα» να διατηρούν την πολιτική αυτονομία τους.

Η επιστροφή τους, στα παλιά «λημέρια» δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση καθώς πρέπει να γίνει συντεταγμένα, με κανόνες και συμφωνίες…

Από πλευράς ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η επανένταξη τους προϋποθέτει ότι τα εν λόγω προβεβλημένα στελέχη θα πρέπει να «κουμπώσουν» σωστά με το νέο προφίλ που θέλει να προσδώσει στο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και εδώ οι απόψεις, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι δυο.

Η μια εκδοχή αναφέρει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε μια βαθιά στελεχιακή ανανέωση και να «παίξει» μπροστά με νέα και άφθαρτα στελέχη, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ.

Η δεύτερη εκδοχή εστιάζει στο σωστό μείγμα παλαιών-εμπειρών στελεχών και νέων που δίνουν πολιτική «φρεσκάδα» στο υπό αναδιοργάνωση κόμμα.

Η σχετική φιλολογία για επανένταξη των τριών πρώην υπουργών, «πυροδοτήθηκε» μετά από  συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο MEGA.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι χωρούν στο κόμμα υπό την ενδεχόμενη ηγεσία του, δήλωσε ότι χώρος υπάρχει για όσους «έχουν προσφέρει στο παρελθόν, έχουν ένα δείκτη υψηλής αξιοπιστίας και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό».

Η επόμενη ημέρα, μετά την αλλαγή «φρουράς» στην Χαριλάου Τρικούπη, πάντως,  βρίσκει την Άννα Διαμαντοπούλου κατ αρχήν να παίρνει αποστάσεις από το Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό ο οποίος την είχε προτείνει και στηρίξει  για την ηγεσία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣΑ).

Επί παραδείγματι η πρώην Επίτροπος Απασχόλησης σχολιάζοντας τα της πανδημίας, είπε πως η κυβέρνηση έπρεπε να είχε κάνει μια διαφορετική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού

Σημειώνεται μάλιστα ότι το όνομα της είχε «παίξει» ακόμη και σε σενάρια υπουργοποίησης της στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αίσθηση προκάλεσε και μια πρόσφατη  συνέντευξη της στην Όλγα Τρέμη στην οποία υποστήριξε για πρώτη φορά, ότι η «η αύξηση της δύναμης του ΚΙΝΑΛ δίνει προοπτική διακυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μια ατάκα που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και στην Χαριλάου Τρικούπη.

Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και Νασιώκας στήριξαν ενθέρμως την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη, με αναρτήσεις τους στα social media, βάζοντας  υποθήκες για το μέλλον.

Ο Βενιζέλος

Διαφορετική περίπτωση και πιο δύσκολη είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με ειδικό βάρος στην κεντροαριστερά και στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά δείχνει να μη «καίγεται για την επανένταξή του, καθώς στο πολιτικό παρασκήνιο κυκλοφορούν πληροφορίες ότι κοιτάζει πιο …ψηλά από την επιστροφή του στα βουλευτικά έδρανα. Ωστόσο ανήκει στους συνομιλητές  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό έχει τη σημασία του…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ