today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών P3 Orion

Tο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 ΟRΙΟΝ εξελίσσεται κανονικά, συναρτήσει επικαιροποιημένων χρόνων παραδόσεων, που εξαρτώνται άμεσα από την αποδοτικότητα των εμπλεκόμενων εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών, λαμβανομένης υπόψη της σημαντικής, εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών “P3 ORION”».

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι «η ΕΑΒ ΑΕ δεν εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον αντισυμβαλλόμενο, που αξιώνει την έγκαιρη και ποιοτική εξυπηρέτησή του».

Αναφορικά με την επισκευή και συντήρηση των ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ΑΕ ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «αποτελούν ήδη μείζονα προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς συνδέεται άμεσα με την επιχειρησιακή ικανότητά τους».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «με μέριμνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα συσκέψεων με τη διοίκηση της ΕΑΒ ΑΕ, με στόχο την ανάληψη ενεργειών για την υποβοήθηση της εταιρείας στο έργο της και έχουν καλυφθεί πλήρως, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ανάλογες οικονομικές υποχρεώσεις για την εκτέλεση των αντίστοιχων εργασιών εργοστασιακής συντήρησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ