today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Έως την άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χαρτογράφησης των επιχειρήσεων του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Β΄ αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, και με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

Ο κ. Μπρατάκος ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δράσεις που προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του εμπορικού συλλόγου και του πανεπιστημίου και πιο συγκεκριμένα για την εκπόνηση και παρουσίαση μεγάλης έρευνας που θα αφορά το λιανεμπόριο και η οποία θα χρηματοδοτηθεί με τη χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στόχος της έρευνας είναι η πλήρης χαρτογράφηση των επιχειρήσεων που εδράζονται στην περιοχή του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, προκειμένου να αποκτήσουν οι αρμόδιοι φορείς της αγοράς λεπτομερή εικόνα των κλάδων και της κατάστασής τους. Επιπλέον, η έρευνα θα λειτουργήσει ως ένα ακριβές σημείο αναφοράς για την μελλοντική παρακολούθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εμπορική καρδιά της πρωτεύουσας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν κατά την εκδήλωση βράβευσης των “Retail Customer Experience Awards”, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2022, αναδεικνύοντας τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες τους μέσω των ψηφιακών και φυσικών τους καταστημάτων.

Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση του 1ου διαγωνισμού εμπειρίας πελάτη

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκληρώθηκε η Α΄ Φάση του “Retail Customer Experience Awards 2021”. Η ψηφιακή  παρουσίαση των αξιολογήσεων των συμμετοχών εκατοντάδων φυσικών και ψηφιακών καταστημάτων από ομάδες  τεταρτοετών φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ειδικής κριτικής επιτροπής. Μετά από επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα και ανάλυση των e-shops, οι ομάδες των φοιτητών ακολουθώντας οδηγίες και κριτήρια αξιολόγησης που έθεσαν οι Επίκουροι Καθηγητές του ΟΠΑ, Καλυψώ Καραντινού και Δημήτρης Δρόσος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα και ανέδειξαν τα καταστήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Οι νικητές θα αναδειχθούν από ειδική επιτροπή βράβευσης, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Ε.Σ.Α, του Ο.Π.Α, καταξιωμένους επαγγελματίες και διακεκριμένες προσωπικότητες. Στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις που θα βραβευθούν θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού, ο κ. Καφούνης δήλωσε: «…Είμαι υπερήφανος που ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε για άλλη μία φορά πράξη την διασύνδεση των εμπορικών επιχειρήσεων με το εκπαιδευτικό σύστημα. Όσοι παρακολουθήσαμε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου να αναλύουν με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα, αντιληφθήκαμε όχι μόνο την ανάγκη που έχουν οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με την πραγματική αγορά, αλλά και την απόλυτη ανάγκη εμείς οι επιχειρηματίες να αντλήσουμε από τους νέους μας την επιστημονική γνώση και τις καινοτόμες πρακτικές που θα δώσουν στις εμπορικές επιχειρήσεις το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζονται για να παραμείνουν στο παιχνίδι την επόμενη ημέρα της κρίσης και να αναπτυχθούν, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τα παιδιά μας στη χώρα». Ο πρύτανης του Ο.Π.Α, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Η υλοποίηση σημαντικών δράσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, όπως και με άλλους φορείς και επιχειρήσεις, προχωράει με επιτυχία. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΟΠΑ έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν πραγματικά ζητήματα της αγοράς, να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες και να διασυνδεθούν με τις επιχειρήσεις. Είμαι υπερήφανος για την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρουν οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΟΠΑ και είμαι χαρούμενος για την συνεισφορά του Πανεπιστημίου στην πραγματική οικονομία. Η εξωστρέφεια του ΟΠΑ συνεχίζεται και διευρύνεται κάθε ημέρα προς όφελος των φοιτητριών-τών και του οικοσυστήματος της οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ