today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ουκρανία και Τουρκία υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η Ουκρανία και η Τουρκία θα υπογράψουν συμφωνία πλαίσιο για την κατασκευή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ πριν από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα στη χώρα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρέζνικοφ δήλωσε ακόμη ότι η Ουκρανία με χαρά της θα άλλαζε τον τόπο διεξαγωγής των ειρηνευτικών συνομιλιών για την ανατολική Ουκρανία προκρίνοντας την Κωνσταντινούπολη ή κάποια άλλη τουρκική πόλη έπειτα από σχετική πρόταση του Ερντογάν, πρόσθεσε όμως ότι σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσει και η Ρωσία.

Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία διεξάγονται κυρίως στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όμως η χώρα αυτή σφυρηλάτησε στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία ενώ οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα αυξάνονταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Ρέζνικοφ έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν, ο οποίος θέλει να κάνει την Τουρκία μεσολαβητή σ’ αυτή την κρίση.

Ο ουκρανός υπουργός δήλωσε επίσης πως ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία έχει μειωθεί και εδώ και τρεις εβδομάδες δεν υπάρχουν απώλειες σε μάχες. Πρόσθεσε πως η Ρωσία έχει αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα 115.000 στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ