Ν.Μηταράκης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας

Eurokinissi

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας ότι οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος στα τουρκικά παράλια είχαν επαναπροωθηθεί από την Ελλάδα.

Από τη Λιλ της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου ότι «είναι ευθύνη της Τουρκίας να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις».

Όπως επισήμανε, «πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, ειδικά όταν συνεχίζεται η προσπάθεια εκμετάλλευσης του μεταναστευτικού από την γείτονα χώρα».

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Άτυπο Συμβούλιο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της Γαλλικής Προεδρίας και τόνισε πως η Ελλάδα και τα κράτη πρώτης υποδοχής ΜΕD5, δεσμεύονται να εργαστούν εποικοδομητικά, ώστε οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν και να ξεπεραστεί το τέλμα που παρατηρείται σε κάποια ακανθώδη ζητήματα.