today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση κήρυξε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ τον πιο άτιμο πόλεμο

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο, χαρακτήρισε «προκλητική» τη συζήτηση καθώς, όπως ανέφερε «βγάζετε λόγους εδώ μέσα για τη δήθεν ανάπτυξη που θα φέρει ο αναπτυξιακός νόμος και μόλις χτες βράδυ, η κυβερνητική τρόικα Σταϊκούρας – Σκρέκας – Χατζηδάκης ανακοίνωσαν στα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την κήρυξη του πιο άτιμου πολέμου. Ότι θα τους πετάξει στο δρόμο αυτό το μήνα, απολύοντάς τους από τη δουλειά και την ίδια στιγμή ξεσπιτώνοντάς τους από τους οικισμούς, αφού τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν ακόμα και τα σπίτια τους. Και άνεργοι και άστεγοι».

«Η κήρυξη αυτού του πολέμου από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συμπαιγνία με τους επενδυτές τους περιβόητους, που θέλει να ξεπουλήσει τη ΛΑΡΚΟ για να την πάρουν “μπιτ παρά”, δεν αφήνει περιθώρια άλλα από το να σημάνει συναγερμός σε όλη την εργατική τάξη της χώρας και όχι μόνο στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με βασικό στόχο το έγκλημα αυτό να μην περάσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ να πληρώσει ακριβά για το έγκλημα που πάει να διαπράξει!» τόνισε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους της χώρας να εκφράσουν την ενεργητική αλληλεγγύη τους στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στα περί απορρόφησης των άνω των 55 ετών εργατών της ΛΑΡΚΟ σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέχρι να βγουν στη σύνταξη, είπε: «Αφήστε αυτά τα κόλπα, τα ξέρουμε αυτά τα προγράμματα με ψίχουλα πείνας των 500 ευρώ» προσθέτοντας: «Αφήστε τα κόλπα ότι οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας – γέφυρα, δηλαδή στα γνωστά προγράμματα ανεργίας».

«Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και όσοι κυβερνήσατε πριν από αυτή και φτάσατε εδώ τη ΛΑΡΚΟ. Δικό σας είναι όλο αυτό το εγκληματικό σχέδιο με την διαχρονική πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης, υπερχρέωσης μιας τέτοιας στρατηγικής επιχείρησης, ενός πραγματικού χρυσωρυχείου για την ελληνική οικονομία. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και εκσυγχρονιστεί, να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με προτεραιότητα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την απόδοση των δεδουλευμένων τους, τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ