today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Σκανδαλίδης: Εκτός πραγματικότητας τα περί ίσων αποστάσεων του ΚΙΝΑΛ

«Εμείς είμαστε κοινοβουλευτικό κόμμα.Δεν είμαστε ούτε διαιτητές, ούτε ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουμε τον πολιτικό σας παραλογισμό», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες κατά του κόμματός του περί ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική μας τοποθέτηση είναι κρυστάλλινη και δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα αμφισβήτησης. Επανειλημμένακαταδικάσαμε τηνπροκλητική φρασεολογία και την τοξικότητα που φέρνει στον δημόσιο διάλογο ο κ. Πολάκης. Και το δείξαμε σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

«Η στάση μας στην αντίστοιχη Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis, και επί της ουσίας του θέματος αλλά και σε όλη την περίοδο που ακολούθησε ως σήμερα, δεν αμφισβητείται από κανέναν. Υποστηρίξαμε την κατάρρευση της σκευωρίας και θεωρούσαμε και θεωρούμε σημαντική την απόφαση της Δικαιοσύνης που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους» τόνισε και προσέθεσε:

«Η προσπάθεια να εμφανιστεί η παράταξη μας ότι κρατά ίσες αποστάσεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτές τις καταστάσεις υποβάθμισηςτου Κοινοβουλίου ουδέποτε τις υποδαύλισε, τις υιοθέτησε ή τις ενίσχυσε. Στον κόσμο τής δικής σας πόλωσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται πάντοτε στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων εδώ και πολλά χρόνια, ιστορικά είμαστε αμέτοχοι. Γιατί προστατεύουμε τη λειτουργία, τον ρόλο και την αξία των δημοκρατικών θεσμών».

Ο κ. Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε τα χθεσινά γεγονότα ως «μία από τις πιο μελανές σελίδες του ελληνικού Κοινοβουλίου» τονίζοντας ότι «δυστυχώς, ο πρόεδρος της Βουλής που διέκοψε υποτίθεται τη συνεδρίαση, μετά από ατελείωτη αναμονή, σήμερα συνέχισε την παράταση τής παράστασης με τρόπο που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

«Επειδή δεν είμαστε χθεσινοί στη Βουλή και γνωρίζουμε ότι σε τόσο κρίσιμη στιγμή ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση, δεν θεωρώ την κυβέρνηση αμέτοχη ευθυνών», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ