today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Γ.Μαρίνος: Να μην επικυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ

«Οι ανησυχίες του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώθηκαν και με τη συζήτηση που είχα με τον κ. υπουργό», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

 

«Η πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ρίχνουν τη χώρα και το λαό μας στο στόμα του λύκου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που διαπιστώνουμε ότι οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο».

 

Σημείωσε ακόμη ότι στις «συνθήκες αυτές παίρνοντας υπ’ όψιν ότι η αναμέτρηση του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, το ΚΚΕ καλεί το λαό μας να δυναμώσει την πάλη του, να μην επικυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τις αμερικάνικες βάσεις».

 

«Να κλείσουν άμεσα οι στρατιωτικές βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκιο και τη Λάρισα», επεσήμανε.

 

«Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας σε στρατιωτικές, νατοϊκές ασκήσεις, ιδίως αυτές που αποσκοπούν στην περικύκλωση της Ρωσίας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ