today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Αγωγή Γεωργιάδη κατά Πολάκη: Θεσμικά η λύση διαφορών όχι με “τσίγκινα σωβρακάκια”

«Η μόνη συζήτηση με τον Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο για την αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει γιατί ο εισαγγελέας αρχειοθέτησε την υπόθεσή μας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται ο Παύλος Πολάκης.

«Πάντα η άποψή μου ήταν για την Βουλή ότι είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και συγκρούσεων ή συνθέσεων. Επίσης, εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από όσα λέει ο Πολάκης. Όμως θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ποτέ η Δικαιοσύνη δεν την δίνει σε κανένα εκτός από τον ενδιαφερόμενο. Αν ένας δικαστής έδινε αυτή την πράξη χωρίς δική μου συναίνεση θα ήταν παράνομη πράξη».

«Εγώ όμως καταθέτω όλη την πράξη αρχειοθέτησης στη Βουλή. Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι ύμνος για την θητεία μου. Εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων με ένα προς ένα τους νόμους και τις υπουργικές μου αποφάσεις και καταλήγει ότι δεν ευνόησα τη Novartis» συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης και απευθύνθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπατε κ. Ραγκούση ότι σας ενδιαφέρει το κράτος δικαιου. Σε ένα κράτος δικαίου πώς λύνουμε την διαφορά μας; Με τσίγκινα σωβρακάκια ή με τον θεσμικό τρόπο;».

«Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συστήσατε προκαταρκτική επιτροπή; Εγώ παραιτήθηκα της παραγραφής μου και ζήτησα να γίνει ειδικό δικαστήριο. Εσείς το αρνηθήκατε και με στείλατε στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Δεν απεφάνθη όπως ψευδώς λέει ο Πολάκης ότι δεν είμαι αθώος. Εγώ είμαι αθώος από την πρώτη στιγμή όπως ισχύει σε κάθε κράτος δικαίου. Αθώος είναι κάθε συμπολίτης μας είτε είναι αντίπαλος είτε όχι μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε με έμφαση: «Επι 5 χρόνια με έλεγξε η Τουλουπάκη για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ. Και μετά από 5 χρόνια κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ όχι για το αν είμαι αθώος. Ήμουν και είμαι αθώος!».

«Στους 5 εισαγγελείς οι τέσσερις είπαν να αρχειοθετηθώ. Η μία είπε ότι πριν αποφασίσουμε την αρχειοθέτηση πρέπει να ζητήσουμε τις απόψεις μου. Αυτή ήταν η άποψή της και για τους άλλους που αρχειοθετήθηκαν. Σας παραπέμπω και στην απόφαση του κ. Τζούρου ο οποίος κατέθεσε στον Ζαχαρή ότι ουδεν βρέθηκε κάτι μεμπτό για Γεωργιάδη. Τουλουπάκη, Τζούρος δεν βρήκαν τίποτα εναντίον μου. Δηλαδή πού θέλετε να πάω για να σταματήσετε να μιλάτε για εμένα για τη Novartis;  Να πάω στο Βατικανό; Στον ΟΗΕ; Με κατηγορείτε και με ελέγχουν 5 χρόνια στην Δικαιοσύνη. Τι άλλο να κάνω δηλαδή; Να στήσουμε ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο τον Παύλο Πολάκη και εισαγγελέα τον Κώστα Βαξεβάνη;».

«Όμως όταν κ. Ραγκούση αρνείστε να μου ζητήσετε συγγνώμη επειδή με είπατε κλέφτη εγώ τι να πω; Η μόνη χρονιά που η ΝNovartis είχε ζημίες ήταν επι δικής μου θητείας. Το μόνο αρμόδιο όργανο να κρίνει έκρινε αλλά εσάς δεν σας βολεύει. Είπατε κάτι για το βίντεο. Το τράβηξα και το έστειλα σε φίλους μου αλλά δεν ξέρω ποιος το διέρρευσε. Την ώρα όμως που έβγαινε το βίντεο ο Πολάκης αναρτούσε σέλφι φωτογραφία του από το βήμα που έκανε κατάληψη! Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι κανείς δεν είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ το κουράγιο να τον ψέξει για το ομοφοβικό σχόλιο για το τσίγκινο σωβρακάκι. Ούτε αυτό δεν καταδικάσετε, τόσο υποχείριά του είστε!» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής: «Ερχομαι τώρα στο πιο σοβαρό. Εγώ με το ΚΙΝΑΛ έχω δώσει αγώνες και με εσάς προσωπικα κ. Κωνσταντινόπουλε. Ντρέπομαι. Όταν σας έβριζαν ως δωροδοκηθέντες για το CDS εγώ βγήκα και σας στήριξα. Και εσείς βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον Πολάκη; Ακούστε την ιστορική αλήθεια. Ο Βενιζέλος έβγαλε μια ανακοίνωση και είπε ότι κακώς ο πρωθυπουργός δεν μίλησε και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν και μας τσουβάλιασε το σύστημα Ρασπούτιν και ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις εκλογές».

«Όμως ο πρωθυπουργός μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ για να δώσει την δυνατότητα και στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει μια αντίστοιχη δήλωση. Πού είναι ο Ανδρουλάκης; Ούτε μια δήλωση δεν έκανε. Αγαπητέ κ. Βενιζέλο μας αδίκησες αλλά σε αδικησε το ίδιο σου το κόμμα. Το να με εξισώνετε με τον κ. Πολάκη αδικείτε τον κ. Βενιζέλο κύριοι του ΚΙΝΑΛ.  Εγώ καθόμουν στο εντευκτήριο και έπινα τον καφέ μου και ήρθε και με εξύβρισε. Του είπα ότι θα του κάνω αγωγή. Είμαστε το ίδιο; Χθες με έβριζε όπως και σήμερα και εγω δεν του απάντησα. Είμαστε το ίδιο; Και βγάζετε στο ΚΙΝΑΛ αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση και με εξισώνετε όταν και το δικό σας κόμμα ταλαιπωρήθηκε από τον Πολάκη; Ντροπή!» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο τακτική για να ανεβείτε στις δημοσκοπήσεις. Στην πολιτική δεν μπορεί να διαχωρίζετε από το ήθος την αξιοπρέπεια, την μνήμη και τις αρχές. Αν με εξισώνει με τον Πολάκη πρέπει να εξηγήσουν στο ΚΙΝΑΛ πως δέχθηκαν να συγκυβερνούν με έναν Πολάκη».

«Στην πράξη αρχειοθετήσεως που φώναζε ο Τζανακόπουλος “γιατί δεν τη δίνω, τι έχω να κρύψω”. Ποιος; Ο Τζανακόπουλος που είχε πάει στον Αρειο Πάγο να παρει το φάκελο!  Η πράξη αρχειοθετήσως είναι παράσημο και θα την απέκρυπτα;  Είπατε κ. Ραγκούση ότι κάνουμε μπούλινγκ στους δικαστές. Πάρτε ορισμένες αναρτήσεις του κ. Πολάκη που μιλά για δικαστές».

«Βλέπω τον Ρουσόπουλο που στοχοποιήθηκε στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αθωώθηκε. Του ζήτησε έστω και ένας συγγνώμη; Ούτε ένας. Είμαι 15 χρόνια βουλευτής. Ντρέπομαι για μια ημέρα που επιτέθηκα στον Πολάκη και του είπα για τα μουστάκια. Κακώς είχα χάσει τότε την ψυχραιμία μου.  Το χθεσινό βράδυ ήταν τραγωδία για εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο η Χρυσή Αυγή έκανε αντίστοιχα πράγματα. Είναι εξαιρετικά δηλωτικό του ποιοι είστε και ευκρινές για το λαό τι θα θέλατε να κάνατε αν ερχόταν η 2η φορά αριστερά.  Ο Πολάκης στο καφενείο προχθές μετά την ομοφοβική του δήλωση είπε και κάτι άλλο. Όπως μπαίνουν στο αρχείο οι υποθέσεις έτσι και ανασύρονται. Να μας το εξηγήσετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε σκοπό να δώσετε εντολές στην Δικαιοσύνη; Και μετά μιλάτε για κράτος δικαίου;» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδεικνύοντας ακόμη μια πτυχή του σόου που δίνει τις τελευταίες ημέρες ο Παύλος Πολάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ