today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Τοποθετήσεις βουλευτών της Ν.Δ. στη βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Παπαδημητρίου καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «πανικό από τις δημοσκοπήσεις». Εστίασε στις επικρίσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με διώξεις δημοσιογράφων και ΜΜΕ λέγοντας πως «ξεχνάτε ότι κυνηγούσατε τον Ανδρέα Πετρουλάκη, ιατρό, σκιτσογράφο και δημοσιογράφο, με αγωγή 2 εκατομμυρίων, επειδή έγραψε ένα άρθρο. Ξεχνάτε ότι κυνηγούσατε τον κ. Κουρτάκη, στέλνοντας αστυνομικούς στα γραφεία της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για να τον συλλάβουν. Ότι κυνηγούσατε τον συνάδελφο κι αγαπητό φίλο ‘Αρη Πορτοσάλτε, ως ηθικό αυτουργό επίθεσης. Κυνηγούσατε την «Athens Review of Books» επειδή έγραψε κάπου μια γνώμη, όπως κυνηγούσατε τον Γιώργο Παπαχρήστο, στα «ΝΕΑ» και τον κυνηγάτε και τώρα. Δε λέω δικαίωμα σας οι αγωγές!» όμως «ο λαός σας βλέπει, όπως βλέπει κι αυτό που δεν έχουμε και είναι μια αντιπολίτευση και μάλιστα Αξιωματική, που έχει ρόλο από το Σύνταγμα, η οποία θα στέκεται δίπλα στο λαό τη δύσκολη στιγμή».

O βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην παράνοια, στο λαϊκισμό, στο διχασμό στους αυτοσχεδιασμούς, στις καταστροφικές και μειοψηφικές ιδεοληψίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην Κυβέρνηση» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «την Κυριακή η Βουλή θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας. Και μια άλλη μέρα, που θα είναι και τότε Κυριακή, οι Έλληνες πολίτες θα καταψηφίσουν και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα και θα επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προκοπή του τόπου και την ευημερία των συμπολιτών μας».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Βλάσης επικεντρώθηκε στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής λέγοντας πως «μέσα σε δυόμισι χρόνια καταφέραμε να κάνουμε όσα δεν έκαναν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεκαετίες ολόκληρες. Δομήσαμε ισχυρές σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους. Υπογράψαμε σημαντικές συμφωνίες. Καταφέραμε να έχουμε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ισχυροποιώντας τη θέση της πατρίδας μας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ενισχύσαμε στην πράξη την αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας. Κάναμε πράξη αυτά που πολλοί ονειρεύονταν, αλλά δεν τολμούσαν να αγγίξουν. Η χώρα μας από ρόλο κομπάρσου πήρε ρόλο πρωταγωνιστή, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ