today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Γ. Πλακιωτάκης: Το πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησε στην πρόταση δυσπιστίας

«Πολιτικό αδιέξοδο», που τον οδήγησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βολή, ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε μεν ότι στην πρόσφατη, πρωτοφανή κακοκαιρία, υπήρξαν λάθη και αστοχίες, ωστόσο, όπως είπε, ο συνολικός απολογισμός της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα θετικός.

«Προφανώς και δεν έγιναν όλα τέλεια. Στην πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία υπήρξαν και αστοχίες και λάθη. Τα αναγνωρίσαμε. Ζητήσαμε συγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν. Κινηθήκαμε άμεσα για την αποζημίωση όσων αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό. Και επίσης, προχωράμε στις αλλαγές που απαιτούνται, για να διασφαλιστεί καλύτερος συντονισμός και πιο αποτελεσματική δράση σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων. Όμως, ο συνολικός απολογισμός αυτής της κυβέρνησης είναι, χωρίς αμφιβολία, ιδιαίτερα θετικός, κάτι που αναγνωρίζει η κοινωνία και αποτυπώνεται σχεδόν στο σύνολο των δημοσκοπήσεων και γι’ αυτό εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιμένει στις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές της διακυβέρνησής της που έχουν κοστίσει πολύ στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την οικονομία, την αξιοπιστία και τη θέση της χώρας», για αυτό, όπως είπε, και «δεν τον εμπιστεύονται οι πολίτες». «Δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα λάθη τους. Παραμένουν προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες που ανήκουν στο παρελθόν.

Υιοθετούν ουσιαστικά μία πολιτική μηδενισμού, άρνησης των πάντων, χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις, με λαϊκισμό και ανευθυνότητα. Οι πολίτες όμως δεν επιθυμούν την επιστροφή στο αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιθυμούν να ρισκάρουν όσα θετικά έχουν γίνει τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Δεν επιθυμούν να ανακοπεί η θετική πορεία της χώρας μας. Οι πολίτες ζητούν ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, προκοπή και ποιότητα ζωής, αυτά που διασφαλίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και συμπλήρωσε: «Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα τον οδήγησε σε μία από τις ελάχιστες χρήσιμες πολιτικές παρεμβάσεις του, αφού η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας επιτρέπει την παράθεση του συνολικού έργου της κυβέρνησης, αλλά και τις αναπόφευκτες και αναγκαίες συγκρίσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία για μία ακόμα φορά όχι μόνο να διαπιστώσουν τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, όχι μόνο να θυμηθούν τις μεγάλες θετικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί και συντελούνται με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και να διαπιστώσουν ότι η κυβέρνησή μας υλοποιεί ακριβώς το πρόγραμμα, για το οποίο μας έχουν εμπιστευθεί οι πολίτες, όχι για να είναι καλύτερη από την αποτυχημένη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες του σήμερα, κυρίως όμως να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αύριο».

Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε «για ορατά αποτελέσματα της προσπάθειάς της κυβέρνησης όχι μόνο στους οικονομικούς δείκτες και στις διεθνείς αξιολογήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών». Υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό αλλά και στη συστηματική προσπάθεια για την υλοποίηση του συνολικού εθνικού σχεδιασμού για τη ναυτιλία και τη νησιωτικότητα, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα υποδομής και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. «Το υπουργείο, υπηρετεί αποτελεσματικά πολλούς παράλληλους στόχους, ώστε να ξεπεραστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, να διασφαλιστεί η διεύρυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και η αξιοποίηση των λιμανιών, η προστασία της υγείας επιβατών και πληρωμάτων, και η ανάπτυξη των νησιών μας», είπε. Μίλησε επίσης για τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει στην αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας, αλλά και για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος μέσα από το Ταμείο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της περιόδου 2021-2027 με κονδύλια που έχουν δρομολογηθεί, ύψους 340 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες. Δεν συγκρίνουμε το χθες με το σήμερα. Αυτό έχει κριθεί, το έχει κρίνει ο λαός με την ψήφο του. Εργαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του σήμερα και κυρίως να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του αύριο για μία σταθερή αναπτυξιακή προοπτική, που μοιράζει τα οφέλη σε όλες και όλους», επεσήμανε.

«Οι πολίτες γνωρίζουν καλά τι έχει πετύχει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά κυρίως γνωρίζουν τι μπορεί ακόμα να καταφέρει. Αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να μας γυρίσει πίσω, στο αποτυχημένο παρελθόν. Γι’ αυτό απορρίπτουν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ