Μ.Βαρβιτσιώτης: Πιστεύουμε σε περισσότερη Ευρώπη, πιστεύουμε σε ισχυρότερη Ευρώπη

ΑΠΕ

Η Ελλάδα στηρίζει τις γαλλικές προτεραιότητες γιατί έχουν να κάνουν με μία Ευρώπη που δυναμώνει, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν εκφράζει φωνή στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία να προβάλει αστάθεια, μη φυλάσσοντας τα σύνορά της. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν δείχνει τα δόντια της σε αυτούς οι οποίοι αμφισβητούν το κράτος δικαίου, αυτούς τους οποίους αμφισβητούν τις συνθήκες ασφάλειας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Στο πρώτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Γαλλικής Προεδρίας θα αναλυθούν οι προτεραιότητες.

Εμείς, σαν Ελλάδα, στηρίζουμε τις γαλλικές προτεραιότητες γιατί έχουν να κάνουν με μία Ευρώπη που δυναμώνει. Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν εκφράζει φωνή στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία να προβάλει αστάθεια, μη φυλάσσοντας τα σύνορά της. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν δείχνει τα δόντια της σε αυτούς οι οποίοι αμφισβητούν το κράτος δικαίου, αυτούς τους οποίους αμφισβητούν τις συνθήκες ασφάλειας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, που να μη μπορεί να εξασφαλίσει την αυτάρκεια των ενεργειακών πηγών στους πολίτες της. Και βέβαια, δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν αναπτύσσεται οικονομικά αξιοποιώντας σωστά τα χρήματα του πακέτου ανάκαμψης.

Πιστεύουμε σε περισσότερη Ευρώπη, πιστεύουμε σε ισχυρότερη Ευρώπη. Αυτή είναι η μάχη την οποία δίνουμε για να φύγουνε οι οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το πού πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον. Το μέλλον απαιτεί από εμάς να έχουμε μία Ευρώπη πιο συνεκτική, πιο ισχυρή, πιο δυνατή. Μία Ευρώπη, που θα αγκαλιάζει τα 500 εκατ. των πολιτών της. Μία Ευρώπη, η οποία θα δίνει τη μάχη για τις επόμενες γενιές».