today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιονίζει στην Αττική – Επί ποδός οι δήμοι 

Οδηγία της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή μετακινήσεων

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική. Η κακοκαιρία «Ελπίς» επελαύνει, το χιόνι πέφτει και ήδη οι περισσότερες περιοχές του νομού έχουν ντυθεί στα λευκά.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να σπεύσουν άμεσα όπου παρουσιαστεί ή αναφερθεί πρόβλημα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους και εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αν και ήδη σε δήμους των βορείων προαστίων η χιονόπτωση είναι ισχυρή καθώς το έχει στρώσει και γι’ αυτό γίνονται διαρκώς συστάσεις για προσεκτική και όχι άσκοπη μετακίνηση.

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων, ώστε να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δήμοι έχουν ανακοινώσει τα σημεία που λειτουργούν ως θερμαινόμενοι χώροι, για όποιον πολίτη το χρειαστεί, αλλά και για άστεγους. Έχουν αναρτήσει τα τηλέφωνα, όπου μπορεί κάποιος να απευθυνθεί για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ή για να αναφέρει κάποιο συμβάν.

Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν προμηθευτεί τόνους αλάτι, με το οποίο προμήθευσαν τους κατοίκους και είναι και σήμερα στη διάθεσή τους.

Τέλος, οι δήμοι καλούν τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ανά περίπτωση να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της.

Οδηγία της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική

Οδηγία προς τους πολίτες της Αττικής και κυρίως των βορείων προαστίων, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να ενημερώνονται συνεχώς για τους κλειστούς δρόμους από την χιονόπτωση, εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ