today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γ.Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής δίνει μάχη κατά των συνεπειών της κακοκαιρίας

«Είναι μια «δύσκολη μέρα και νύχτα» και από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής εντείνεται η προσπάθεια, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία και οι δρόμοι, ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, εάν παραστεί ανάγκη θα συνδράμουμε για την διακομιδή σε νοσοκομείο, νεφροπαθών ή άλλων ευπαθών συμπολιτών μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην ενημέρωση μέσω της ΕΡΤ1, των συναρμόδιων εκπροσώπων της Πολιτείας για την κακοκαιρία υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας επιχειρεί από νωρίς το πρωί με 63 αποχιονιστικά μηχανήματα, 12 bcd, 12 φορτωτές, 3 γερανούς, φορτηγά, 12 διασωστικά 4X4 και ερπυστριοφόρα για περιπτώσεις εγκλωβισμών, όπως σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά στο Διόνυσο «γεγονός το οποίο απευχόμαστε», όπως σημείωσε. Δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να δώσει τη μεγάλη μάχη και την δίνει με 250 άτομα, επίσης, τα οποία βρίσκονται αυτές τις ώρες το δρόμο κοντά στους πολίτες.

Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε τα προβλήματα που σημειώθηκαν στο ζήτημα της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κάποιους παράδρομους ή δημοτικούς δρόμους όπου δεν ήταν εύκολη η κίνηση με συνέπεια να επιβαρυνθούν οι κεντρικοί δρόμοι. Επικρότησε και επανέλαβε τις προαναφερθείσες παρατηρήσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ Οικονόμου, ότι δηλαδή «θα πρέπει να προσεχθεί η κυκλοφορία να γίνεται μόνο για επείγουσες καταστάσεις ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να μην υπάρξουν περαιτέρω εγκλωβισμοί. «Εγκλωβισμοί και καθυστερήσεις εξαιτίας κάποιων οχημάτων που δεν διέθεταν αλυσίδες σε δημοτικούς αλλά και περιφερειακούς δρόμους με αποτέλεσμα παραμείνουν αφημένα στα σημεία εμποδίζοντας το έργο της διάνοιξης».

Υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται συνεχώς με εκχιονιστικά αλλά και με αλατιέρες τόσο τις πρωινές όσο και τις νυχτερινές ώρες, που θα υπάρχει παγετός σε μια ευρύτατη διαδικασία ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν διανοιγμένοι οι κεντρικοί άξονες. Πάντα, πρόσθεσε ο κ Πατούλης, συντονισμένα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την ένταση του καιρού για να πάμε στην επόμενη μέρα.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της Περιφέρειας για τη 2ημερη παύση των σχολείων επισήμανε ότι ήταν μια σωστή απόφαση γιατί διαφορετικά τα προβλήματα μόνο στην κυκλοφορία θα ήταν πολλαπλάσια. Για την περαιτέρω λειτουργία τους και με τις συνεκτιμήσεις των μετεωρολογικών στοιχείων ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης.

Νωρίτερα η Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ έθεσε σε ετοιμότητα 10 οχήματα τύπου 4Χ4 για τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης πρόσβασης σε Νοσοκομεία μετά από αίτημα τους στο 1110 ή στο ΕΚΑΒ. Το στόλο των οχημάτων επιθεώρησε στο Ζάππειο ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γ. Κεχρή, επιισημαίνοντας ότι αυτά έρχονται να προστεθούν στις πέντε μονάδες που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με τη συμβολή του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Τόνισε δε ότι «σ΄αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την Αττική μας απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε δομές υγείας. Θέλουμε και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου κανένας πολίτης να μη νιώθει μόνος του. Αυτά τα ειδικά οχήματα τα θέτουμε, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία των πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν οπωσδήποτε σε δομές Υγείας. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την κακοκαιρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ