today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Κλειστά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία.

Η απόφαση λήφθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για το ίδιο διάστημα και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Στην ίδια ανακοίνωση εφιστάται η προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο και οι οδηγοί ενδέχεται ξαφνικά να βρεθούν αντιμέτωποι με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών. Συνιστάται επίσης να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ