today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο καιρός από την Κυριακή μέχρι και την Πέμπτη

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-01-2022 / 1300 B ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-01-2022 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-01-2022

Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, οι οποίες στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δε θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 04 με 06 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα κυμαίνεται μεταξύ -06 και -08 βαθμών ενώ κατά τόπους στα βορειοδυτικά θα είναι -15 βαθμοί Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα βροχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας ολικός.

ΤΡΙΤΗ 25-01-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικές βροχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όμως τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και κατά τόπους στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα ολικός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-01-2022

Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Κατά τόπους ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 27-01-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά και νότια. Κατά τόπους ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ