today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5-11 ετών συστήνει η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ

Η συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμερα συνέστησε την επέκταση της χορήγησης μειωμένης δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η σύσταση αυτή έρχεται μετά τη συνάντηση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση την περασμένη Τετάρτη για την αξιολόγηση του εν λόγω εμβολίου. Αυτό συνιστάται επί του παρόντος για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η συνιστώμενη δόση για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 αντί για 30 μικρογραμμάρια που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα (5-11) βρίσκεται στην ομάδα χρήσης χαμηλότερης προτεραιότητας για εμβολιασμό, εκτός από τα παιδιά που έχουν συννοσηρότητες», δήλωσε ο πρόεδρος του SAGE, Αλεχάντρο Κραβιότο.

Το πάνελ συνέστησε επίσης ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 θα πρέπει να χορηγούνται 4 έως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας όπως ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ