Γ.Πλακιωτάκης: 27 εκατ. ευρώ για λιμενικές υποδομές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

ΑΠΕ

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου (Σάμος, Φούρνοι,Ικαρία, Θύμαινα) έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την ωρίμανση και υλοποίηση κρίσιμων και σημαντικών λιμενικών έργων και υποδομών ύψους 13 εκατ. ευρώ» τόνισε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους της περιοχής.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά έχουν δεσμευθεί πόροι της ΕΕ ύψους 14 εκατ. ευρώ ετησίως για επτά ενδονησιωτικές ακτοπλοϊκές γραμμές της Περιφερειακής Ενότητας της Σάμου. Σε όλα αυτά, που βεβαίως συνεχίζονται, προστίθεται το 2022 και η ένταξη έργων στο πρόγραμμα Νέαρχος, το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της εθνικής στρατηγικής μας για τη νησιωτικότητα».

«Ως νησιώτης ο ίδιος», είπε κλείνοντας ο κ. Πλακιωτάκης, «γνωρίζω καλά τις ιδιαιτερότητες της ζωής σε ένα νησί και την τεράστια εθνική και κοινωνική σημασία της ενίσχυσης της νησιωτικής Ελλάδας. Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ανάπτυξη των νησιών και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νησιωτών μας, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι βασική προτεραιότητα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο βουλευτής ΝΔ Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Σάμου Βασίλης Πανουράκης, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη και η Σουλτάνα Ανδρεάδου αντιπεριφερειάρχης για θέματα ανάπτυξης και προώθησης προϊόντων του Β. Αιγαίου.