today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Δ.Χανίων: Απινιδωτές σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις

Στην προμήθεια δέκα απινιδωτών, που θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων προχώρησε ο δήμος.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην διασφάλιση της υγείας και την πρόληψη, όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την παρουσίαση των απινιδωτών και του τρόπου χρήσης τους, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα ο δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια δέκα ακόμα απινιδωτών.

Για την χρήση της συγκεκριμένης συσκευής προχωρά και η εκπαίδευση του προσωπικού του δήμου απο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

«Προχωρήσαμε σε αυτήν την προμήθεια, αλλά ευχόμαστε να μην χρειασθεί να κάνουμε χρήση αυτών των συσκευών.

Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και να θωρακίσουμε την δημόσια υγεία σε σημεία ευθύνης μας», τόνισε ο κ Σημανδηράκης.

Στην τοποθέτηση απινιδωτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στον δήμο αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, τονίζοντας ότι ήδη με πρωτοβουλία αθλητικών σωματείων έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές σε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης επεσήμανε ότι η τοποθέτηση απινιδωτών σε δημοτικούς χώρους αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή προαναγγέλοντας ότι εκτός από την εκπαίδευση του προσωπικού θα οργανωθούν ειδικές ημερίδες για πολίτες και εργαζόμενους του δήμου που θα αφορούν την χρήση των συσκευών αυτών.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Φραγκιαδάκης χαρακτήρισε πολύ σοβαρό και χρήσιμο ζήτημα την ασφάλεια πολιτών και του προσωπικού του δήμου, τονίζοντας ότι οι απινιδωτές σε πολλές περιπτώσεις σώζουν ζωές.

Οι απινιδωτές, που προμηθεύτηκε ο δήμος από την εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ ύστερα απο διαγωνισμό, είναι αυτόματοι και τελευταίας τεχνολογίας και όπως δήλωσε η υπεύθυνη πωλήσεων στο ιατρικό τμήμα της εταιρείας Στέλλα Πενταράκη, η προμήθεια των απινιδωτών από τον δήμο αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ