today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Τ.Ερντογάν: Φυσικό αέριο στην Ευρώπη μόνο μέσω Τουρκίας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας πως ν πρόκειται από εδώ να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την άρση της αμερικανικής υποστήριξης στο project του EastMed ο Ερντογάν ανέφερε πως αυτό δεν είναι ένα έργο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Έκαναν τους υπολογίσιμους τους και είδαν ότι δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε αυτό το έργο. Είδαν πως ο EastMed έχει αφόρητο κόστος, είπε προσθέτοντας πως η Αμερική είναι μια χώρα που κάνει όλα της τα βήματα με το κεφάλαιο, είδαν ότι δεν τους συμφέρει.

“Αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία. Γιατί αν πρόκειται από εδώ να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας”, ανέφερε ο Ερντογάν.

Η προσέγγισή μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γνωστή. Έχουμε μια συμφωνία με τη Λιβύη και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε σύμφωνα με αυτό το κείμενο συνεργασίας, είπε ο Ερντογάν.

παραλάβαμε τέσσερα σκάφη γεώτρησης και δύο σκάφη σεισμικής έρευνας. Αυτά τα πήραμε για το τίποτα; Αυτά θα λειτουργήσουν στη Μαύρη Θάλασσα και θα λειτουργήσουν και στη Μεσόγειο.

Τέλος ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο Ισραήλ λέγοντας πως η Τουρκία έχει κάποιες επαφές. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μας στέλνει διάφορα μηνύματα. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια πολίτικη ειρήνης, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ