today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Συνάντηση του Π/Θ με την προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα

Κατά την ολιγόωρη παραμονή του στο Στρασβούργο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείπνο με την προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με την εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημειώνεται ότι μοιράζονται κοινές θέσεις στα μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Η ΝΔ στήριξε ενεργά εντός του ΕΛΚ την υποψηφιότητα της κ. Metsola για την Προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. H Μαλτέζα πολιτικός έχει λάβει επισήμως το χρίσμα του ΕΛΚ για την θέση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη, 18 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο.

Στο δείπνο παρέστησαν ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο επικεφαλής του γραφείου της κ. Metsola, Matthew Tabone.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Antonio Lopez Isturiz.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ