Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ η Κ.Σακελλαροπούλου

ΑΠΕ

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρίσκεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ειδικότερα της εφημερίδας Χουριέτ.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελληνίδα ΠτΔ συνεχίζει να τεντώνει το σχοινί» ο αρθρογράφος αναφέρει πως η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω βήμα η χώρα της έναντι της Τουρκίας με οποιονδήποτε τρόπο.

Και συνεχίζει: αν και η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία δηλώνει, ωστόσο, ότι «δεν θα κάνουν πίσω βήμα μπροστά στις απαράδεκτες απαιτήσεις και τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας με οποιονδήποτε τρόπο», αναφέρει το άρθρο.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει πως η κ. Σακελλαροπούλου την περασμένη εβδομάδα κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων είπε ότι «η μοίρα του Ποντιακού Ελληνισμού είναι τραγική. Οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα μέρη όπου γεννήθηκαν και να ακολουθήσουν τη διαδρομή της μετανάστευσης».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απαντήσει στη κ. Σακελλαροπούλου πως οι αβάσιμες δηλώσεις που έκανε για την πρόσφατη ιστορία μας αντιμετωπίστηκαν με λύπη.

Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει και να κατακτήσει στην Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά κατά των αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας», καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.