today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ν. Δένδιας για τον θάνατο του Ντ. Σασόλι: Αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη ΕΕ

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βαθιά συντετριμμένος για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει. «Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός, που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη ΕΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Μ. Βαρβιτσιώτης: Χάσαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο ηγέτη

«Είμαι βαθιά λυπημένος από τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσθέτει: «Σήμερα χάσαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο ηγέτη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αγαπητέ φίλε Νταβίντ, αναπαύσου εν ειρήνη».

Ν. Ανδρουλάκης για Ντ. Σασόλι: Η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε πώς «η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αλ. Τσίπρας για τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι

Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε στον λογαριασμό του στο Twitter (@tsipras_eu) ότι «ο ξαφνικός θάνατος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, είναι μια τρομερή απώλεια για την Ευρώπη και την Ιταλία». «Ένας φίλος της Ελλάδας, με προοδευτικό όραμα για την κοινωνική Ευρώπη, που αγωνίστηκε για ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θερμά συλλυπητήρια», τόνισε.

Δ. Αβραμόπουλος για τον Νταβίντ Σασόλι

Με ανάρτηση του στο twitter ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρεται στον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Αποχαιρετούμε, σήμερα, με λύπη και σεβασμό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καλό φίλο David Sassoli. Ο David υπήρξε ακέραιος δημοσιογράφος, έντιμος πολιτικός, αυθεντικός Ευρωπαίος. Ως Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αντιτάχθηκε στη μισαλλοδοξία και τον διχασμό, υπερασπιζόμενος με σθένος τη δημοκρατία και την ενότητα της Ευρώπης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» σημειώνει στη δήλωσή του ο Δ. Αβραμόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ