today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Θουν θα είναι υποψήφιος στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Τζον Θουν, ηγετικό στέλεχος της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, τερματίζοντας τη σχετική φημολογία για το πολιτικό του μέλλον, σχολιάζει το POLITICO.

Σε μία ανάρτηση που έκανε το Σάββατο στο Twitter, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Ντακότα, που έχει τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει μία τέταρτη θητεία στη Γερουσία. «Υπόσχομαι πάντα ότι θα κάνω τη δουλειά, ακόμη και αν αυτή είναι σκληρή, άβολη και μη δημοφιλής» ανέφερε ο Θουν. «Αυτή η δουλειά συνεχίζεται, μετά από προσεχτική σκέψη και προσευχή και με την υποστήριξη της οικογένειας μου. Έτσι, ζητώ από του ψηφοφόρους της Νότιας Ντακότα να μου δώσουν την ευκαιρία για να εξακολουθήσω να τους υπηρετώ στη Γερουσία των ΗΠΑ».

Ο Θουν θεωρείται ευρέως, ως ο εν δυνάμει διάδοχος του ηγέτη της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ενώ η απόφασή του για να είναι και πάλι υποψήφιος εξυπηρετεί την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που τον παρότρυνε να μην συνταξιοδοτηθεί.

Ωστόσο, η υποψηφιότητά του παρέμεινε αδιευκρίνιστη για μήνες, με τον ίδιο να επικαλείται οικογενειακούς λόγους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ να βρεθεί απέναντι στον Θουν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος, μετά την πρόβλεψη που έκανε ότι η προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να αλλάξουν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 «θα αποτύχει». Η Νόεμ, αρνήθηκε την πρόσκληση δημόσια.

Σε μία ανακοίνωσή του μετά την κίνηση του Θουν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Ρικ Σκοτ, σχολίασε θετικά την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας τη δημόσια υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Θουν.

Πρόκειται για μία τυπική κίνηση της αναφερόμενης επιτροπής, για τους εν ενεργεία γερουσιαστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ