today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η διαχείριση του μεταναστευτικού στο επίκεντρο της συνάντησης Μηταράκη με τον ΥΠΕΣ της Γαλλίας

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο Παρίσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Νταρμανέν, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία κατά το τρέχον εξάμηνο.

Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού, η προστασία των συνόρων και η διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό «για την ώθηση που δίνει στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου».

«Η Ελλάδα έχει δύο συγκεκριμένους στόχους. Πρώτον, θέλουμε δράσεις που θα μειώσουν τις ροές στην ΕΕ και δεύτερον ένα δυναμισμό αλληλεγγύης, ο οποίος θα έρθει να στηρίξει τα κράτη πρώτης υποδοχής. Αναμένουμε τις προτάσεις της γαλλικής Προεδρίας», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.

και πρόσθεσε: «Αυτό που είπαμε σήμερα στο Παρίσι είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε το νέο Σύμφωνο να μην ξαναδημιουργήσει ποτέ πίεση στα νησιά μας και στα σύνορα. Πρέπει, πλέον, να προσέξουμε τα σύνορα της ΕΕ, την ακριτική Ελλάδα να μην βρεθεί ποτέ ξανά με πρόβλημα συσσώρευσης προσφύγων και μεταναστών. Πρέπει να είναι πολύ γρήγορες οι μετεγκαταστάσεις με το νέο Σύμφωνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ