today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολείων με self test. Ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν αύριο οι γονείς

Ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με έξτρα self test από το απόθεμα του κράτους, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα αυτοδιαγνωστικών τεστ σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν τα έλαβαν.

Δηλαδή πάνω από 1 εκ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Παράλληλα, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας «δόθηκε εντολή οι Διευθυντές των σχολείων να βρίσκονται στα σχολικά κτίρια από τις 7.00 το πρωί προκειμένου να πάνε οι γονείς με μάσκες και να παίρνουν τα σελφ τεστ».

Ακολούθως «θα το κάνουν στα παιδιά τους με δική τους ευθύνη είτε επιστρέφοντας στο σπίτι τους είτε εκτός σχολικού χώρου» καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Κοπτσής «κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στο σχολείο χωρίς αρνητικό σελφ τεστ». Αν ο γονέας επιστρέψει στο σπίτι του, θα το δηλώσει ο ίδιος στην πλατφόρμα, αλλιώς αν γίνει έξω από το σχολείο, θα δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου, είπε ο γενικός γραμματέας, ο οποίος εκτίμησε ότι μικρός αριθμός μαθητών δεν έχει πάρει σελφ τεστ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ