today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Η κυβέρνηση πουλά ψεύτικη αισιοδοξία στους πολίτες, λέει ο Ν.Ηλιόπουλος

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει με πολύ επιθετικό τρόπο την ανοσία της αγέλης και πουλά ψεύτικη αισιοδοξία στους πολίτες», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ρ/σ «στο Κόκκινο», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει: «η μετάλλαξη Όμικρον υποτιμάται διαρκώς».

 

Ακολούθως υποστηρίζει: « Όπως από τις αρχές του 2021 που υποστήριζαν ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας! Το τελευταίο μίλι που άφησε πίσω του 15.952 απώλειες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα. Κατάφερε με την πολιτική της να οδηγήσει την Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου να βρισκόμαστε δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους. Πυρήνας αυτής της τραγωδίας είναι το γεγονός ότι η ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δε στήριξε ποτέ το δημόσιο σύστημα υγείας».

 

Ο κ. Ηλιόπουλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση «το γεγονός ότι κόβει για το 2022, 820 εκατ. ευρώ κρατικής επιχορήγησης στην υγεία, όταν τα νοσοκομεία μετρούν ήδη 2,5 χιλιάδες λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το 2019 κι όταν 2.000 γιατροί και νοσηλευτές είτε νόσησαν είτε βρίσκονται σε καραντίνα» και την κατηγόρησε για «μαυραγοριτισμό στην πολιτική των τεστ, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να γίνει σοβαρή ιχνηλάτηση της πανδημίας».

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου «έκρουσε τον κώδωνα ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και πέρα από τα όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση, δεν έχει προβλέψει καν το πιο απλό -να δίνεται άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν νοσήσει».

 

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον ‘Αη Στράτη, τη χαρακτήρισε «και προσβλητική και προκλητική» εξηγώντας: «Το να μιλάει ο πρωθυπουργός για διχασμό ανάμεσα στο βασανιζόμενο και στον βασανιστή δεν είναι απλός ιστορικός αναθεωρητισμός αλλά ξέπλυμα του βασανιστή. Η ΝΔ χαρακτηρίζεται από μια alt-right λογική στα θέματα ιστορικής μνήμης. Τα στελέχη της έχουν αναφερθεί στον Β παγκόσμιο πόλεμο ως σύγκρουση με λαϊκισμό φοβούμενοι να πουν τις λέξεις φασισμός και ναζί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ