today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Ντ.Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μη βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασε από τη Γαλλία

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο οπορτουνισμός της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δείχνει ότι βρίσκεται στο δρόμο να γίνει ένα κράτος εγκληματίας, ανέφερε ο Μπαχτσελί προσθέτοντας πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

Ο Μπαχτσελί ανέφερε, επίσης, ότι ο εξοπλισμός της Ελλάδας από τις ΗΠΑ με στρατιωτικές βάσεις δεν μπορεί να εξηγηθεί με καλή πίστη προσθέτοντας πως η Ελλάδα να μη βασίζεται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασε από τη Γαλλία.

Ο Μπαχτσελί εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκο Δένδια για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να αντισταθεί στις τουρκικές προκλήσεις. «Είναι μια χυδαία και ανερμάτιστη πρόκληση,» είπε.

Τέλος, σχετικά με το μεταναστευτικό είπε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που φέρει το μέγιστο βάρος της μετανάστευσης με τις περιορισμένες ευκαιρίες της. Η επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος το 2022 θα πρέπει να είναι ένας αμετάβλητος στόχος. Οι αιτούντες άσυλο που κατέφυγαν στην Τουρκία θα πρέπει να αποστέλλονται πίσω στις πατρίδες τους εθελοντικά αφού δημιουργηθεί ένα ειρηνικό περιβάλλον στη χώρα τους, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ