Νίκαια: Σύλληψη 18χρονου για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Δεκάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν στην οικία 18χρονου αλλοδαπού στη Νίκαια. Συγκεκριμένα στην κατοχή του συλληφθέντα που επέβαινε σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο και ακινητοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βρέθηκαν μία μπλε πλαστική σακούλα που περιείχε πέντε συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη καθώς και δύο κούτες τσιγάρων (20 πακέτα) διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 18χρονου στη Νίκαια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.020 πακέτα τσιγάρων και 144 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, που πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.