ΜέΡΑ25: Η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν διστάζει να φτωχοποιήσει περαιτέρω τους πιο ευάλωτους συνταξιούχους

Σφοδρή επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης όσο και κατά της προηγούμενης, για τις περικοπές στις συντάξεις, εξαπολύει το ΜέΡΑ25, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου.

Συγκεκριμένα, «λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει στα μουλωχτά μία ακόμα μείωση στις αναπηρικές, αυτή τη φορά, συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας. Πρόκειται για μια κατάπτυστη διάταξη που πλήττει κατάφωρα το εισόδημα των συγκεκριμένων συνταξιούχων την ώρα που ο υποκριτής κ. Μητσοτάκης δήθεν τους μοίραζε χριστουγεννιάτικους “μποναμάδες”», υποστηρίζει, σε υψηλούς τόνους, το ΜέΡΑ25.

Και προσθέτει: «Το έγκλημα αυτό βέβαια, του οποίου δεν ντράπηκε να υπεραμυνθεί κιόλας ο φερόμενος ως υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, είναι διαμνημονιακό, καθώς πατάει πάνω στον αντιασφαλιστικό νόμο του 2016 του κ. Κατρούγκαλου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε προγενέστερους μνημονιακούς ασφαλιστικούς νόμους του συνόλου των κομμάτων του μνημονιακού τόξου.

Πρόκειται για μία ακόμα απαράδεκτη ρύθμιση σε βάρος των πιο ευάλωτων από τους συνταξιούχους μας, τους οποίους η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν διστάζει να τους φτωχοποιήσει περαιτέρω, την ώρα που δήθεν παρουσιάζει τα διάφορα “success story” της στην οικονομία, αλλά η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή φτώχεια χτυπάει ως μια Νέα Λιτότητα τους πολλούς».

Κλείνοντας, το ΜέΡΑ25 καλεί «την ξεδιάντροπη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και την κυνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσουν την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο που έρχεται να μειώσει κατά έως και 268 ευρώ τις συντάξεις αυτές και να σταματήσουν το παιχνίδι των ευθυνών για το ποιό από τα μνημονιακά κόμματα είναι το πιο ανάλγητο απέναντι στους συνταξιούχους».