today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρετανία: Η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το χάπι Paxlovid της Pfizer

Η Βρετανία ενέκρινε το χάπι της εταιρείας Pfizer κατά της Covid-19 για ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου.

Η έγκριση δίνεται την ώρα που η χώρα πασχίζει να κτίσει την άμυνά της εν μέσω της εκτίναξης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Ομικρον.

«Εχουμε τώρα ένα ακόμη αντιιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 που μπορούν να ληφθούν από το στόμα και όχι ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ