today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης

“Είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο και να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης», τόνισε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο αποψινό κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός απάντησε: «Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό. Όλες οι χώρες ανασυντάσσουν τα σχέδια τους με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση παίρνει διαρκώς μέτρα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων. Αυτήν τη στιγμή είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο και να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης».

Αμέσως μετά ο κ. Θεοδωρικάκος συνέκρινε την κατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή με τη σημερινή: «Πέρυσι τέτοια μέρα αν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων ασφαλώς και θα υπήρχε δικαιολογημένα πανικός, διότι μόλις είχαν φτάσει τα πρώτα εμβόλια στη χώρα. Αυτήν τη στιγμή, πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες έχουμε εμβολιαστεί και δίνουμε μάχη όλοι μαζί ενωμένοι και με όπλο τα εμβόλια αισιοδοξούμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση».

Αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούν αυτές τις γιορτινές ημέρες τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, σημείωσε: «Η Αστυνομία είναι ισχυρός παράγοντας ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. 10.000 αστυνομικοί καθημερινά με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και ευγένεια εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που διενεργούν τους ελέγχους είναι εμβολιασμένοι και τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας που προβλέπουν μάσκες και τη διενέργεια συχνών rapid test. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό με τον αστυνομικό από την Πάτρα που έκανε ελέγχους για το αν φορούν μάσκα οι πολίτες χωρίς ο ίδιος να φοράει: «Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος. Είναι απαράδεκτο να μην τηρεί το νόμο κάποιος που έχει επιφορτιστεί με την αποστολή για την τήρησή του».

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα, που σύμφωνα με τους δείκτες παρουσιάζει μείωση κατά 25-30% σε σχέση με το 2018 και 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ